Wie zijn wij en hoe werken we?

ZIEN en ZIJN MINDFULNESS is als bedrijf opgezet door Monica Kerskes en Gisela van Sprang. Beiden zijn opgeleid als trainer bij See True Mindfulness en bij de Academie voor Mindful Teaching. Mindfulness betekent voor ons: opnieuw kijken (ZIEN) en bewust ervaren (ZIJN).

Zowel zakelijke als persoonlijke informatie over ons is hieronder te lezen.

Waarom kiezen voor ZIEN en ZIJN MINDFULNESS?

Als je op zoek gaat naar een mindfulness aanbod, kan je allerlei soorten trainingen, lessen en workshops tegenkomen. Om jouw keuze te vergemakkelijken lichten wij ons aanbod en onze achtergrond toe.

De training voor volwassenen heet de MBCT (mindfulness based cognitive therapy). Deze is gebaseerd op de officiële MBSR training zoals deze door de grondlegger Jon Kabat-Zinn in de jaren 80 is opgezet in de Verenigde Staten voor mensen met chronische pijn. De trainersopleiding en vervolgcursussen volgden wij voornamelijk bij See True Mindfulness (www.mindfulness-opleiding.nl).

Wij zijn Categorie 1 lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based trainers Nederland en Vlaanderen) en de VVM. Dit betekent dat er mogelijkheid is voor vergoeding via de aanvullende verzekering van zorgverzekeraars met verwijsbrief van de huisarts: zie ook www.verenigingvoormindfulness.nl en www.vmbn.nl

Specialismen van ZIEN en ZIJN MINDFULNESS?

Tevens hebben wij een gespecialiseerd vervolg aanbod op de mindfulness training: de compassie training oftewel de MBCL (mindfulness-based compassionate living). Wij hebben hiervoor de MBCL registratie A bij Frits Koster. Zie ook: www.compassietraining.nl.

Onze kindertraining komt vanuit de methode ‘Aandacht werkt’ van Eline Snel. De opleiding die wij hiervoor volgden heet de Academie voor Mindful Teaching (www.academievoormindfulteaching). Ook hiervoor zijn wij gecertificeerd.

Onze achtergrond als therapeut is steunend in de begeleiding van groepen en het omgaan met lastige momenten. Wij halen veel inspiratie uit eigen meditatie ervaringen, inter/supervisie en het volgen van vervolgopleidingen. Ook de workshops en retraites van Frits Koster, Joost van den Heuvel-Rijnders en veel verschillende boeken geven verdieping in onze manier van trainen.

Ons trainersmotto: De trainer is als een gids in de bergen. Je moet zelf lopen, klimmen en kijken. Toch kan zo’n gids helpen, vooral als die het terrein goed kent en zij weet hoe het is om de berg te beklimmen. Tot slot vinden wij humor ook een belangrijk ingrediënt voor het slagen van een training.

Gisela van Sprang
Gisela van Sprang06-15518450
Mijn eerste ervaring met mindfulness deed ik op vanuit het ontevreden gevoel dat het leven te snel ging. Ik ging beseffen dat ik te weinig kon stilstaan bij het moment zelf en het verlangen naar iets anders steeds de overhand had (prettiger, mooier…). In plaats van te blijven hangen in gedachten over hoe mijn leven zou moeten zijn, maak ik mijn leven nu bewuster mee.

In de rollen van moeder, partner en werknemer geeft mindfulness mijn leven ook meer rust. Niet dat mijn dagelijks leven minder druk is, maar ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd. Ook herken ik nu de rustmomenten meer, ook tijdens een drukke werk- of thuisdag.

Nadat mijn HBO-Creatieve Therapie ben ik als beeldend therapeut gaan werken in diverse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (kinder-, jeugd- en volwassenenpsychiatrie) en vanaf 2015 ook in de eigen praktijk. Ik kan erg genieten van beeldend werk, dansen en yoga. Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden geïnspireerd geraakt door meditatie en de aandachttrainingen, waarna ik een opleiding heb gevolgd tot mindfulness trainer en ACT. Ik woon samen met Harro en ik heb twee dochters.

Monica Kerskes
Monica Kerskes06-11073140
Ik ben Monica, moeder van 2 zoons en partner van Ruud. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk.
Sinds mijn jeugd ben ik geboeid geweest door de invloed van gedachten op het lichaam, op de lichaamsbeleving en de levenskwaliteit. Ik heb een beroep gekozen waarin het lichaam als basis, centraal staat en waarbij er gezocht wordt naar een balans tussen denken, voelen en doen.

Ik werk sinds 20 jaar in de psychiatrie (volwassen, kinderen, jeugd en gezin) als psychomotorisch therapeut. Tijdens deze lange loopbaan ben ik in aanraking gekomen met oosterse geneeswijzen (Chinese bewegingsleer en massage), meditatie en Mindfulness. Ik werk nu ook als mindfulness trainer (vanaf 2011) en compassie trainer (vanaf 2016).

Mindfulness helpt me dagelijks mezelf af te remmen midden in de hectiek van het leven. Met vriendelijkheid, zorgzaamheid en helderheid, stil staan bij wat ik werkelijk nodig heb. Ik voel me meer gecentreerd, rustig en gelukkig met mezelf en mijn omgeving. Ik geef graag de levenslessen van mindfulness door.