Compassie training

De compassie training is een vervolg en verdiepingstraining van mindfulness. Deze training gaat over het ontwikkelen van mildheid en compassie (mededogen) naar onszelf en anderen. Een vermogen dat in onze westerse opvoeding vaak te weinig mogelijkheid heeft gekregen om tot bloei te komen. Wat zich uit in snel oordelen of streng zijn, zelfverwijt, perfectionisme en gevoelens van schaamte, schuld, angst of boosheid. Terwijl onderzoek uitwijst dat mensen veerkrachtiger en stressbestendiger functioneren wanneer hun vermogen tot (zelf)compassie meer ontwikkeld is.

Je leert in de training eigen patronen te onderzoeken en via korte oefeningen ontdek je hoe je zachter en meer steunend naar jezelf kunt kijken. Je oefent met een houding van niet-oordelen, ruimhartig en verbonden zijn met anderen. De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. De groepsgrootte varieert van 4-6 personen en wij werken volgens de RIVM-richtlijnen i.v.m. Corona.

Voor wie is de training bedoeld?

Herken je enkele van onderstaande opmerkingen, dan is de compassie training iets voor jou.

  • Heb je moeite om met mildheid om te gaan met pijn, frustraties, of emoties?

  • Ben je ontevreden over jezelf of hard voor jezelf?

  • Heb je last van zelfkritiek, schaamte, oordelen over jezelf?

  • Wil je leren een positievere, steunende houding voor jezelf te ontwikkelen?

  • Heb je de mindfulness training gevolgd en wil je meer verdieping en vervolg?

  • Heb je eerder gesprekstherapie gevolgd: ‘snap je het wel, maar wil je het meer voelen’?

Hoe ziet de training eruit?

Deze MBCL training (mindfulness based compassionate living) bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. Naast het verder trainen van mindfulness komt o.a. het volgende aan bod: Het erkennen van pijn en lijden. Inzicht en beïnvloeding van de drie centrale emotieregulatiesystemen: gericht op veiligheid, bevrediging en sociale verbondenheid. Hoe mentale voorstellingen de emotieregulatiesystemen kunnen beïnvloeden en compassiebeoefening de balans kan helpen herstellen. Oefenen in compassievol motiveren, aandacht geven, voelen, redeneren, visualiseren, spreken en handelen.

Je krijgt bij elke sessie een hand-out met een specifiek thema. Met onze audio’s kan je thuis dagelijks met de compassie oefeningen aan de slag.

Data en tijden

Kosten en locatie

Contactformulier