Acht weekse mindfulness training

Deze training is voor iedereen die bewuster in het leven wil leren staan en gezonder wil omgaan met eigen gedachten en emoties. De nadruk van de training ligt op ‘leren door ervaren’ aan de hand van oefeningen, zoals: begeleide aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen, zit -en loopmeditatie. Ook worden er oefeningen gedaan om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten.

Iedere bijeenkomst heeft een thema. Daarnaast is er ruimte voor het bespreken en delen van de ervaringen. Hierdoor wordt de opmerkzaamheid verscherpt. In de groep onderzoek je je eigen mogelijkheden om bewuster in het leven te staan.

Wat wij in onze training bieden is dat we mindfulness vooral praktisch toepasbaar willen maken in het dagelijks leven. Wij kiezen bewust voor een ervaringsgerichte aanpak, waarbij de zintuigen en het lichaam een belangrijke rol spelen. De groepsgrootte varieert van 4-6 personen en individueel aanbod is ook mogelijk op flexibele tijden.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij stress, burn-out klachten, hoge werkdruk en piekeren. Voor iedereen die op een gezondere manier wil leren omgaan met pijn, vermoedheid, slecht slapen of ander ongemak. Maar ook voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen vergroten en in balans willen leren blijven, midden op de ‘golven en stormen’ van ons menselijk leven.

Wat wordt er van je verwacht?

Een open blik, dat wil zeggen nieuwsgierigheid om opnieuw te leren observeren en jezelf te onderzoeken, zoals gedachten, gevoelens, lichaamssensaties en de ademhaling. Het vraagt moed, geduld en doorzettingsvermogen om je open te stellen en niet gelijk resultaat op te kunnen merken. Het kost tijd en energie om een nieuwe levenshouding eigen te maken. Mindfulness is eenvoudig om te leren maar vraagt oefening. Daarvoor vragen we je minimaal 30 minuten per dag te oefenen, om de vaardigheden in jouw leven te integreren.

Hoe ziet de training eruit?

Intakefase: Na aanmelding zal je een vragenlijst toegestuurd worden waarin verwachtingen en motivatie beschreven kunnen worden. Een telefonisch contact of bijwonen van de introductie workshop is aanbevolen.

Trainingsfase: de training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Jij krijgt bij elke sessie een hand-out over het thema van de sessie en tussen de bijeenkomsten, een mindfulness reminder op de mail als extra oefening of herinnering aan mindfulness. Met onze audio’s kun je thuis dagelijks met mindfulness aan de slag.

Data en tijden

Kosten en locatie

Contactformulier

 • Mindfulness groepstraining, 8 sessies

  Dinsdag 9, 16, 23 april (30 april niet), 7, 14, 21, 28 mei en 4 juni 2024

  19:30-22:00 uur

 • Locatie: Gebouw Centrum Bloei

  Middeldijkerplein 3a

  2993 DL Barendrecht

 • € 400,00