Workshop Mindful opvoeden

In deze workshop ontdek je hoe mindfulness je kan ondersteunen binnen dagelijkse (stressvolle) opvoedsituaties. Veel gewone opvoedingsvaardigheden bezwijken onder invloed van stress. Kinderen ontwikkelen zich en veranderen dus voortdurend, zodat ouders steeds moeten aanpassen. Ook kunnen veranderde gezinsomstandigheden (relatieproblemen, ziektes) een andere oorzaak zijn van stress in de opvoeding. Mindfulness lost problemen niet op, maar geeft je wel elk moment de kans om met open aandacht aanwezig te blijven. Zonder dat je iets moet oplossen of mooier maakt dan het is, zonder dat je meteen hoeft te zeggen wat je er allemaal van vindt.

Je oefent in het met aandacht observeren van je eigen gedachtegang (over perfect ouderschap), gevoelens (frustratie, verdriet) en lichamelijke sensaties (spanning). Hierdoor kun je niet alleen beter voor jezelf en je kinderen zorgen, maar je kinderen ook helpen dit voor zichzelf te doen.

In de workshop ontdek je via mindfulness oefeningen jouw automatische piloot, hoe je opnieuw kan kijken naar je kind(eren) en dat je niet meteen overal op hoeft te reageren. Door te oefenen in het met aandacht observeren van je eigen weersomstandigheden kun je bij stress, angst of grote zorgen uit de storm blijven en ontstaat er nabijheid en openheid. De workshop is uitgebreid met een online cursus, waarbij je de oefeningen in 4 weken thuis kunt toepassen.

Data en tijden

Kosten en locatie

Contactformulier

  • 1 workshop en 4 weken online vervolg

  • Bij interesse kan je gerust contact opnemen

  • Locatie: Gebouw Centrum Bloei

    Middeldijkerplein 3a

    2993 DL Barendrecht